Տնական գինի՝ պատրաստված մուրաբայից
Բաղադրիչներ
1. Մուրաբա (ցանկացած) – 0.5 լ
2. Բրինձ – 1 բուռ
3. Խմորիչ – դանակի ծայրով
Պատրաստման եղանակը
1. Մուրաբան լցնել 2 լիտրանոց բանկայի մեջ, ավելացնել խմորիչը, մինչև բանկայի ծայրը լցնել եռացրած, սառեցրած ջուրը և բրինձը:
2. Բանկայի վրա բժշկական ձեռնոց հագցնել, կապել:
3. Բանկան թողնել սենյակային ջերմաստիճանում 3 շաբաթ: Մի քանի օր անց ձեռնոցը կբարձրանա և կուռչի: Երբ այն ամբողջությամբ նստի, ուրեմն գինին պատրաստ է:
4. Գինին անցկացնել թանզիֆի մի քանի շերտով, և կարելի է մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը