Շոկոլադե աղանդեր, որը պատրաստվում է հաշված րոպեների ընթացքում
Բաղադրիչներ
1. Ալյուր – 3 ճ/գ
2. Կաթ – 2 բաժակ
3. Շաքարավազ – 100 գ
4. Կակաո – 3-5 ճ/գ
5. Կարագ – 1 ճ/գ
6. Վանիլային շաքարավազ – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. Խառնել շաքարավազը, ալյուրը և կաթը: Խառնուրդը եռացնել՝ մինչև ստացվի միասեռ զանգված:
2. Ավելացնել կարագը և զանգվածը բաժանել երկու մասի:
3. Մի մասին ավելացնել վանիլին, մյուսին՝ կակաո:
4. Երկու զանգվածները կրկին եռացնել, որպեսզի զանգվածն ավելի պնդանա:
5. Ըստ հերթականության՝ երկու գույնի զանգվածները լցնել մատուցվող տարաների մեջ, զարդարել՝ ըստ ցանկության: Նախքան մատուցելը ցանկալի է աղանդերը մեկ ժամ պահել սառնարանում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը