Ավելի նուրբ միս դուք դեռ չեք փորձել. վրացական բաղադրատոմս
Բաղադրիչներ
1. Միս (խոզ, տավար) – 1 կգ
2. Մեղր – 2 ճ/գ
3. Կիտրոն – 0.5 հատ
4. Թթվասեր – 1 ճ/գ
5. Համեմունքներ և կանաչի. խմելի-սունելի, սամիթ, մաղադանոս, համեմ, հազրեվարդ, ռեհան՝ ըստ ճաշակի
6. Աղ՝ ըստ ճաշակի
7. Սև աղացած պղպեղ՝ ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
1. Միսը կտրատել միջին չափերի, կանաչին մանր կտրատել (կամ աղալ), կիտրոնը քամել:
2. Նախապատրաստած բաղադրիչները խառնել, ավելացնել մեղր, համեմունքներ, աղ ցանել: Մոտ 2-3 ժամ դնել սառնարանի մեջ:
3. Հետո մարինացված մսի վրա թթվասեր լցնել, խառնել և շարել տապակի մեջ:
Դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 45-60 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը