Կանաչիներով կարկանդակ. ամառային թեթև ուտեստ
Ամռանը շատ հարմար է պատրաստել թարմ կանաչիով այս կարկանդակը:
Անհրաժեշտ է՝
1 կգ ալյուր
2 թեյի գդալ աղ
2 թեյի գդալ խմորիչ
այնքան ջուր, որ ստացվի միջին պնդության խմոր:
Պատրաստման եղանակը
Հունցել խմոր, թողնել հանգստանա 15-20 րոպե: Խմորը բաժանել փոքր գնդերի: Գնդերը բացել, տափակեցնել, միջուկը լցնել և փակել: Շարել թիթեղի վրա, թողնել 15-20 րոպե՝ մինչև հասունանա, ապա թխել ջեռոցում:
Միջուկը
Վերցնել հավասար քանակությամբ եղինջ, համեմ, սամիթ, կանաչ սոխ: Ամբողջը մանր կտրատել, աղ անել, ավելացնել բուսական յուղ՝ ըստ քիմքի:
Բարի ախորժակ: