Բադրիջաններ` յոգուրտով
Բաղադրիչները՝
- 3 խոշոր բադրիջան
- 1-2 պճեղ սխտոր
- 200 գ բնական յոգուրտ
- ձիթապտղի ձեթ
- 1 թ/գ աղ
Պատրաստման եղանակը
Բադրիջանները մաքրեք, 1 սմ հաստությամբ օղակաձև կտրատեք: Բադրիջանի օղակների վրա աղ արեք, թողեք 30 րոպե, մինչև շագանակագույն երանգ ստանա:
Բադրիջանի օղակները լվացեք, չորացրեք անձեռոցիկով:
Հաստ հատակով մեծ թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, կիսափակ կափարիչի տակ երկու կողմից տապակեք բադրիջանները, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Անհրաժեշտության դեպքում տապակելու ընթացքում ձեթ ավելացրեք:
Պատրաստի բադրիջանները տեղադրեք անձեռոցիկների վրա, որպեսզի ավելորդ յուղը քամվի:
Ապա բադրիջանի բոլոր կտորները մեծ թասի մեջ լցրեք, պատառաքաղով տապակեք, մինչև միատարր զանգված ստանաք: Սխտորը մաքրեք, ճզմեք, մի քիչ աղ ավելացրեք: Ավելացրեք նաև յոգուրտն ու խառնեք:
Բադրիջանի մեջ ավելացրեք սխտորի յոգուրտն ու խառնեք: Մատուցելուց առաջ թողեք մի փոքր հովանա սենյակային ջերմաստիճանում: Մոտ 10 րոպե:
Խորհուրդ: Այս դեպքում բադրիջանի վրա աղ լցնելը անհրաժեշտ է ոչ թե դառնությունը կոտրելու, այլ նրա համար, որ բադրիջանների հեղուկը դուրս գա ու տապակելու ընթացքում այն իր մեջ շատ յուղ չներծծի: