Բաժիններ՝

Ալպիական տոլմա

Բաղադրիչները՝ 4 բաժնի համար

  • 200 գ խոզի լյարդ
  • 200 գ խոզի թոք
  • 2 միջին չափի քաղցր-թթու խնձոր
  • սավոյական կաղամբի 8 տերև
  • 2 միջին չափի սպիտակ գլուխ սոխ
  • 1 պճեղ սխտոր
  • սպիտակ խաղողի 8 խոշոր հատիկ
  • 300 գ մաքրած-կտրտած լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ
  • փոքր փունջ մաղադանոս
  • 1/2 լ կարմիր չոր գինի
  • ձիթապտղի ձեթ
  • փոքր պտղունց մշկընկույզ (мускатный орех)
  • փոքր պտղունց դարչին
  • 3-4 մեխակի հատիկ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Կաղամբի տերևները 3-4 րոպե խաշեք մեծ քանակի աղաջրի մեջ, մինչև փափկի, ապա հանեք, փռեք կտորի վրա, թող հովանան:

Մեխակի հատիկները ճզմեք, խառնեք մշկընկույզի և դարչինի հետ: Խնձորները կլպեք ու մաքրեք սերմերից: Խոզի լյարդն ու խնձորները կտրատեք միջին չափի քառակուսիների ձևով: Խոզի թոքը շատ մանր կտրատեք: Ավելացրեք աղը, պղպեղն ու մյուս աղացած համեմունքները:

Կարդացեք նաև

Մաղադանոսն ու սխտորը մանր կտրատեք, 2 ճ.գ. ձեթի մեջ միջին կրակի վրա 1 րոպե տապակեք: Ավելացրեք թոքին ու լյարդին: Սոխը մանր կտրատեք, 1 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթի մեջ 5 րոպե տապակեք:

Լյարդի ու թոքի խառնուրդը լցրեք կաղամբի տերևի վրա, խաղողի 1 հատիկ ավելացրեք: Փաթաթեք տոլման: Կրկնեք նույնը մյուս տերևների դեպքում: 2 ճ/գ ձեթ լցրեք տապակի մեջ, տոլմայի յուրաքանչյուր կողմը 2-ական րոպե տապակեք: Ավելացրեք տապակած սոխն ու լոլիկը: Վրան գինի լցրեք: Տապակը փայլաթիթեղով ծածկեք և 20 րոպեով տեղադրեք 200 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:

Խորհուրդ: Ալպիական տոլման սովորաբար մատուցում են խաշած կարտոֆիլի հետ:

Տեսանյութեր

Լրահոս