Բաժիններ՝

Հավի ապուր՝ պանրից պատրաստված գնդիկներով

Բաղադրիչները՝

  • հավի փափկամիս- 400 գ
  • կարտոֆիլ- 450 գ
  • գլուխ սոխ- 100 գ
  • բուսական յուղ
  • մաղադանոս
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • դափնու տերև
  • ջուր- 2,3 լ

Պանրով գնդիկների համար

  • պինդ պանիր- 100 գ
  • կարագ- 50 գ
  • ձու- 1 հատ
  • մաղադանոս
  • ալյուր- 100-130 գ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Հավի փափկամիսը փոքր կտորներով կտրատեք, դրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք: Եռացրեք, փրփուրը հեռացրեք: Կրակը թուլացրեք, ավելացրեք դափնու տերևներն ու 30-40 րոպե եփեք:

Կարդացեք նաև

Պանիրը քերիչով անցկացրեք:

Մաղադանոսի տերևները մանր կտրատեք: Մի մասը թողեք ապուրը մատուցելու համար:

Պատրաստեք գնդիկները: Պնակի մեջ լցրեք փափկած կարագը, կտրտած մաղադանոսը, քերած պանիրը, ձուն, ալյուրն ու աղը: Խառնեք, փափուկ խմոր ստացեք, կերակրի թաղանթով ծածկեք ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:

Սոխը մաքրեք, լվացեք, մանր խորանարդաձև կտրատեք: Գազարը մաքրեք ու խոշոր քերիչով անցկացրեք:

Թավայի մեջ տաքացրեք բուսական յուղը: Սոխը միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 4 րոպե տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը: Ավելացրեք քերած գազարը: Սոխն ու գազարը ևս 4-5 րոպե տապակեք մինչև գազարի փափկելը:

Կարտոֆիլը մաքրեք, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք:

Հավի արգանակի միջից հանեք դափնու տերևները, ավելացրեք կարտոֆիլը, 10 րոպե եփեք:

Սառնարանից հանեք պանրով խմորը, դրանից ընկույզի չափի գնդիկներ արեք:

Ապուրի մեջ ավելացրեք տապակած սոխն ու գազարը: Եռացրեք: Ավելացրեք պանրից պատրաստված գնդիկները:

Թողեք եռա: Կրակը թուլացրեք և ապուրը ևս 8-10 րոպե եփեք: Պատրաստ լինելուց 5 րոպե առաջ ավելացրեք աղը, աղացած սև պղպեղը:

Ապուրը լցրեք ափսեների մեջ, վրան լցրեք կտրտած մաղադանոսը, մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս