Բաժիններ՝

Գաստրոէնտերոլոգը թվարկել է անորակ մսով թունավորման նշանները

Բակտերիալ տոքսիններ պարունակող անորակ միս ուտելը հանգեցնում է սննդային թունավորման։ Այս մասին Газета.Ru-ին ասել է «Մեդիցինա» ԲԲԸ-ի գաստրոէնտերոլոգ, բժշկական գիտությունների դոկտոր Վլադիմիր Ներոնովը:

«Թունավոր վարակը զարգանում է անորակ արտադրանք օգտագործելուց մի քանի ժամ անց և, որպես կանոն, սկսվում է բուռն՝ փսխում, որովայնի ցավ, ջերմություն (հաճախ 39°C-ից բարձր): Այն բնութագրվում է կոլեկտիվ զարգացմամբ, այսինքն՝ ուտելու խանգարումներն այս կամ այն ​​չափով կզգան ճաշի բոլոր մասնակիցները»,- ըստ shantnews-ի՝ նշել է նա:

Սակայն, ըստ բժշկի, սա թունավորման զարգացման միակ սցենարը չէ: Գաստրոէնտերոլոգը նշել է նաև աղիքային բակտերիալ վարակի մասին, երբ ախտածին բակտերիաները ներթափանցում են մարսողական համակարգ և առաջացնում դրա սուր խանգարումը.

«Այս դեպքում ախտանշանները նման են սննդային թունավորմանը, բայց այնքան էլ արագ չեն զարգանում, այսպես կոչված, ինկուբացիոն շրջանն անցնում է՝ մինչև մի քանի օր և ավելի։ Այս արհավիրքից պաշտպանվելու համար մի՛ կերեք հում և կիսաեփ մթերք, փայտածուխի վրա մսի եփման ժամանակը պետք է լինի 20 րոպե կամ ավելի, այնուհետև ախտածինների մեծ մասը կմահանա, և պարզապես անհանգստություն չի լինի»:

Կարդացեք նաև

Վլադիմիր Ներոնովը նաև խորհուրդ է տալիս եփած մթերքը օգտագործել անմիջապես, և այն երկար չտաքացնել։

Տեսանյութեր

Լրահոս