Բաժիններ՝

Վանիլային պաղպաղակ «Պլոմբիր»՝ պատրաստված տանը

Բաղադրիչներ

1. Կաթ – 160 մլ

2. Ձվի դեղնուց – հատ

3. Շաքարավազ – 150 գ

4. Սերուցք – 500 գ

5. Վանիլինի էքստրակտ

Պատրաստման եղանակը

1. Կաթը տաքացնել ցածր կրակի վրա (չեռացնել): Առանձին թասի մեջ ձեռքի հարիչով խառնել դեղնուցները և շաքարավազը: Շարունակելով հարել՝ բարակ շիթով ավելացնել տաք կաթը: Շաքարավազը պետք է ամբողջությամբ հալվի:

2. Զանգվածը տեղափոխել կաթսայի մեջ և անընդհատ խառնելով միջին կրակի վրա՝ մի փոքր պնդացնել: Զանգվածը չեռացնել:

3. Կաթսան տեղավորել սառցաջրի մեջ և խառնելով՝ հասցնել սենյակային ջերմաստիճանի: Սառը սերուցքը լավ հարել, մինչև կրեմի տեսք ստանալը:

4. Կաթնաձվային զանգվածն անցկացնել քամիչով և լցնել սերուցքի մեջ: Ավելացնել վանիլինը և խառնել այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Լցնել կաղապարի մեջ, 3-4 ժամ դնել սառցախցիկը: Ժամը մեկ խառնել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս