Բաժիններ՝

Սև հաղարջից պատրաստված շատ համեղ թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

1. Սև հաղարջ (սառեցրած) – 200 գ

2. Կարագ – 200 գ

3. Շաքարի փոշի – 100 գ

4. Ալյուր – 260 գ

5. Աղացած ընկույզ – 80 գ

6. Եգիպտացորենի օսլա – 40 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սև հաղարջը հալեցնել: Կարագը թողնել սենյակային չերմաստիճանում, որպեսզի այն փափկի:

2. Փափուկ կարագը հարել շաքարի փոշու հետ: Զանգվածը պետք է վերածվի կրեմի:

3. Շարունակելով հարելը՝ ավելացնել սև հաղարջը:

4. Լցնել նաև ընկույզը, մաղած ալյուրը և օսլան, խմոր հունցել:

5. Խմորից երշիկ ձևավորել մոտ 3-4 սմ տրամագծով, փաթաթել սննդային թաղանթով և 30 րոպեով դնել սառցախցիկը:

6. Ջեռոցը տաքացնել մինջև 200 աստիճան: Երշիկը շերտատել մոտ 5 մմ օղակների: Թխել թխվածքաբլիթները 10 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս