Հյութեղ, անուշաբույր, անմոռանալի համով կարտոֆիլ՝ պորտուգալական բաղադրատոսով
Բաղադրիչներ
1. Կարտոֆիլ – 8 հատ
2. Սխտոր – 4 պճեղ
3. Կարագ
4. Ձիթայուղ
5. Աղ
6. Հազրեվարդ
Պատրաստման եղանակը
1. Կարտոֆիլը լվանալ և մաքրել, սառեցնել: Սխտորը մաքրել և բարակ շերտատել: Տապակի մեջ բուսայուղ լցնել և սխտորը տապակել:
2. Կարտոֆիլները դնել կաղապարի մեջ, սեղմել մի փոքր, որպեսզի կեղևը ճեղքվի, բայց կարտոֆիլը չկորցնի իր ձևը:
3. Կարտոֆիլներին ավելացնել աղ և հազրեվարդ: Յուրաքանչյուր կարտոֆիլի վրա կարագի կտոր դնել:
4. Թխել 200 աստիճան ջեռոցում, 15-20 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը