Հավով և վարունգով աղցան
Բաղադրիչները՝
- հավի ֆիլե – 400 գ
- վարունգ – 2 հատ
- Կաթ – 3 ճ/գ
- սոյայի սոուս – 2 ճ/գ
- ձիթապտղի յուղ – 2 ճ/գ
- քունջութ – 2 ճ/գ
- աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Հավի կրծքամիսը եռացնել աղաջրի մեջ, սառեցնել և մանրացնել։ Վարունգը կտրատել կիսաշրջանաձև։
Ձուն հարել կաթի և աղի հետ, լցնել նախապես տաքացրած տապակի մեջ և տապակել երկու կողմից, որպեսզի ստացվի ձվով նրբաբլիթ։ Այնուհետեւ կտրեք այն երկար շերտերով:
Տապակել քնջութի սերմերը տապակի մեջ մինչև ոսկե դարչնագույնը:
Հավի ֆիլեն խառնել վարունգի հետ, համեմել ձեթով և սոյայի սոուսով։
Աղցանը լցնել ափսեի մեջ, իսկ վրան՝ ձվածեղի շերտեր ու շաղ տալ քնջութի սերմերը։