Բաժիններ՝

«Սանտյագո»

Բաղադրիչները

  • 1 մեծ ձու
  • 125 գ ալյուր
  • 125 գ շաքարավազ
  • 1 թ/գ աղացած դարչին
  • 100 գ մի փոքր ավել կարագ
  • շաքարի փոշի՝ մատուցելու համար

Միջուկի համար

  • 500 գ մաքրած նուշ
  • 500 գ շաքարավազ
  • 8 ձու
  • 1 թ/գ աղացած դարչին
  • 1 կիտրոնի կեղև

Պատրաստման եղանակը

Խմորի համար լայն ու խորը պնակի մեջ ջարդեք մեծ ձուն, խառնեք 2-3 ճ/գ սառը ջրի, աղացած դարչինի ու շաքարի հետ: Քիչ-քիչ ավելացնելով հալած կարագն ու ալյուրը՝ խմոր հունցեք:

Կարդացեք նաև

Սեղանին ալյուր ցանեք, խմորը բացեք մոտ 32 սմ տրամագծով շրջանակի ձևով: Մոտ 28 սմ տրամագծով տապակին կարագ քսեք, տապակի մեջ լցրեք խմորը՝ հավասարեցնելով ծայրերը:

Միջուկի համար նուշը մանր կտրատեք կամ հարեք բլենդերի մեջ:

8 ձվերը հարեք շաքարի, աղացած դարչինի ու կիտրոնի աղացած կեղևի հետ: Ավելացրեք աղացած կամ մանր կտրատած նուշը՝ մի փոքր մաս առանձնացնելով ձևավորման համար: Միջուկը մի փոքր էլ հարեք ու լցրեք խմորով տապակի վրա: Վրան ցանեք մնացած նուշը:

Տապակը տեղադրեք 190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում, մինչև կեղևը ոսկեգույն երանգ ստանա, մոտ 30 րոպե:

Արդեն պատրաստի կարկանդակը հանեք տապակից, թողեք՝ հովանա, վրան շաքարի փոշի ցանեք, մատուցեք:

Խորհուրդ: Որպեսզի կարկանդակը նման լինի օրիգինալին, կարող եք թղթին կարկանդակի չափերին համապատասխան սուր նկարել, կտրել այն, օգտագործել որպես տրաֆարետ. դնել կարկանդակի վրա, ողջ կարկանդակի վրա կակաոյի փոշի ցանել: Երբ տրաֆարետը զգուշորեն բարձրացնեք, կարկանդակի վրա կմնա ասպետի սպիտակ թրի պատկերը:

Տեսանյութեր

Լրահոս