Դդումից խմորագնդիկներ
Բաղադրիչները՝
- 1,2 կգ դդում
- 200 գ ալյուր
- 2 ձու
- 8 ճ/գ քերած պարմեզան
- 100 գ կարագ
- 1 կիտրոնի կեղև
- 6-7 եղեսպակի (шалфей) տերև
- աղ, աղացած սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
Դդումի կեղևն ու միջուկը հեռացրեք, պտղամիսը խոշոր քառակուսիներով կտրատեք, լցրեք եռացող աղաջրի մեջ և եփեք մինչև փափկելը՝ մոտ 10-15 րոպե: Քամիչի մեջ լցրեք, քամվելուց հետո տրորեք, պյուրեի վերածեք:
Տրորած դդումին ավելացրեք ալյուրը, ձվերը, աղն ու պղպեղը: Խմորը խառնեք փայտից գդալով մինչև այն համասեռ դառնա: Խմորը ծածկեք սրբիչով և 8-10 ժամ թողեք սառնարանում:
3 լիտր ջուր եռացրեք, աղ արեք: Թեյի գդալով փոքր բաժին խմոր վերցրեք, մեկ ուրիշ գդալով գնդի ձև տվեք ու գցեք եռացող ջրի մեջ: Երբ խմորագնդիկները վերև բարձրանան, ցանցով հանեք ջրից ու լցրեք խորը ափսեի մեջ:
Կարագը թույլ կրակի վրա հալեցրեք, ավելացրեք կիտրոնի մանր կտրտած կեղևն ու եղեսպակի տերևները, 1 րոպե տապակեք թույլ կրակի վրա, լցրեք պատրաստի խմորագնդիկների վրա: Լցրեք նաև քերած պարմեզանը: Միանգամից մատուցեք:
Խորհուրդ: Խմորագնդիկները ավելի քաղցր ստանալու համար խմորին կարող եք 50 գ թխվածքաբլիթի փշուրներ ավելացնել: Իսկ եթե հակառակը՝ ավելի սուր համ եք նախընտրում, ապա պարմեզան պանրի հետ միասին վերջում գորգոնզոլա պանիր ավելացրեք: