Բաժիններ՝

Կարբոնադա

Ուտեստը սկսեք պատրաստել մատուցելուց 13 ժամ առաջ:

Բաղադրիչները՝

  • 500 գ տավարի փափուկ միս
  • 2 միջին չափի գազար
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 2 միջին գլուխ սոխ
  • մեծ գլուխ սխտորի կեսը
  • 3/4 ճ/գ ալյուր
  • 1/2 լ կարմիր գինի
  • 1 դափնու տերև
  • աղացած դարչին, մեխակ և մշկընկույզ (мускатный орех)
  • 3 ճ/գ խոշոր աղ
  • ձիթապտղի յուղ

Պատրաստման եղանակը

Տավարի միսը կտրեք հաստ շերտերով, տեղադրեք կաթսայի մեջ, վրան սառը ջուր լցրեք, որպեսզի այն համարյա ծածկի միսը: Ավելացրեք խոշոր աղն ու դափնու տերևը:

Կարդացեք նաև

Գազարն ու նեխուրը կտրտեք փոքրիկ քառակուսիների ձևով ու ավելացրեք մսին: Սխտորը պճեղների բաժանեք, բայց մի մաքրեք, մի փոքր սեղմեք դանակի կոթով ու լցրեք դրանք նույն կաթսայի մեջ: Թողեք 12 ժամ:

12 ժամ հետո կաթսայից հանեք մսի կտորները, տեղադրեք փոքր քանակի ձիթապտղի յուղով տաքացրած թավայի մեջ, 5 րոպե տապակեք: Կաթսայի ջրից հանեք բանջարեղենը, ավելացրեք մսին: Դափնու տերևը գցեք:

Բանջարեղենն ու միսը տապակեք ևս 10 րոպե:

Միսը համեմեք ձեր ճաշակով: Ալյուրը խառնեք գինու հետ, ավելացրեք մսին: Թույլ կրակի վրա ևս 40 րոպե շոգեխաշեք:

Մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս