Բաժիններ՝

Սպիտակաձավարով կարկանդակ

Բաղադրիչները՝

  • 2 բաժակ սպիտակաձավար
  • 1 բաժակ մանր շաքարավազ
  • 200 գ բնական յոգուրտ
  • 1/2 բաժակ բուսական յուղ
  • 1/2 բաժակ վարդի ջուր
  • 1/2 ճ/գ փխրեցուցիչ
  • 1 ճ/գ  վանիլային շաքարավազ
  • 20-30 գ չբոված նուշ
  • կարագ՝ տապակին քսելու համար

Օշարակի համար

  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 ճ/գ կիտրոնի հյութ

Պատրաստման եղանակը

Սպիտակաձավարը լցրեք մեծ թասի մեջ և խառնեք բուսական յուղի հետ: Ավելացրեք մյուս բաղադրիչները՝ բացի նուշից, և լավ խառնեք:

Կարդացեք նաև

24-26 սմ տրամագծով տապակի վրա կարագ քսեք, մեջը լցրեք ստացված խմորն ու հավասարեցրեք: Վրան ցանեք նուշը, մի փոքր խմորի մեջ մտցրեք:

Կարկանդակը տեղադրեք 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ և տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը՝ մոտ 1 ժամ: Ջեռոցից հանեք, դրեք ցանցի վրա, թող հովանա:

Քանի դեռ կարկանդակը հովանում է, պատրաստեք օշարակը: Կաթսայի մեջ լցրեք շաքարավազը, վրան 1 բաժակ ջուր և կիտրոնի հյութ ավելացրեք, հասցրեք եռման աստիճանի ու 10 րոպե եփեք թույլ կրակի վրա:

Կարկանդակը հենց տապակի մեջ քառակուսիների ձևով կամ շեղանկյունաձև կտրատեք և վրան լցրեք օշարակը: Թողեք 4 ժամ, թող ներծծի հեղուկը:

Խորհուրդ: Օշարակի մեջ կիտրոնի հյութի փոխարեն կարող եք թթու նարնջի հյութ օգտագործել ու նարնջի կեղևից մի փոքր կտրտել-ավելացնել: Այդպես կարկանդակը հաճելի ցիտրուսային նոտաներ կստանա:

Տեսանյութեր

Լրահոս