
Բժիշկը նշել է սուրճի օրական անվտանգ չափաբաժինը

Էնդոկրինոլոգ Զուհրա Պավլովան զգուշացրել է, որ սուրճը կարող է բացասաբար ազդել ատամների և ոսկորների վիճակի վրա։ Առողջության համար ըմպելիքի օրական անվտանգ ընդունման մասին բժիշկը նա խոսել է Sputnik ռադիոյի հետ զրույցում։
Պավլովան բացատրել է, որ սուրճը պարունակում է տանին կոչվող նյութ, որը, փոխազդելով սննդից ստացված կալցիումի հետ, խանգարում է դրա կլանմանը։
Բժշկի խոսքով, եթե մարդը հաճախակի սուրճ է խմում սննդի հետ, ապա օրգանիզմում առաջանում է կալցիումի պակաս, որն անհրաժեշտ է, ի թիվս այլ բաների, սրտի և այլ մկանների աշխատանքի համար։
Սա իր հերթին հանգեցնում է պարաթիրոիդ հորմոնի մակարդակի բարձրացման:
«Պարաթիրեոիդ հորմոնի հիմնական գործառույթը արյան մեջ կալցիումի բավարար քանակ ապահովելն է, և այն սկսում է կալցիում հանել պահեստներից, այսինքն՝ ոսկորներից և ատամներից, դրանք դարձնելով ավելի փխրուն»,- պարզաբանել է էնդոկրինոլոգը։