Բաժիններ՝

Սննդաբանը նշել է բանջարեղեն, որը «կոտրում է» ուղեղը

Տապակած կարտոֆիլի հաճախակի օգտագործումը կարող է բացասաբար ազդել ուղեղի վիճակի վրա, Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում զգուշացրել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։

Բարձր գլիկեմիկ ինդեքսը տապակած կարտոֆիլը դարձնում է մի մթերք, որը կարող է մարմնում տարբեր պաթոլոգիական պրոցեսներ հրահրել, այդ թվում՝ արյան անոթների պատերին վնասել, ասել է նա։

«Տապակած կարտոֆիլը, ի տարբերություն խաշածի, ունի բարձր գլիկեմիկ ինդեքս: Եթե մենք հաճախ ենք ուտում տապակած կարտոֆիլ, ապա մեր արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը հաճախ բարձրանում է: Դա հանգեցնում է հաճախակի բորբոքման, որին արձագանքում է օրգանիզմը: Օրինակ՝ անոթային էնդոթելիումի վնասը «կնքված» է խոլեստերինով»,- ըստ shantnews-ի՝ նշել է Սոլոմատինան։

Խոլեստերինի թիթեղները խանգարում են արյան շրջանառությանը և, հետևաբար, խանգարում են ուղեղի մատակարարումը անհրաժեշտ նյութերով, շարունակել է նա:

Կարդացեք նաև

«Ուղեղը սկսում է ավելի քիչ թթվածին և սնուցիչներ ստանալ: Դրա պատճառով այն «կոտրվում է», այսինքն՝ շատ նեյրոններ մահանում են», – բացատրել է Ելենա Սոլոմատինան Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում:

Տեսանյութեր

Լրահոս