Բաժիններ՝

Սննդաբանը զգուշացրել է սխալ սննդակարգի դեպքում օրգանների ծերացման վտանգի մասին

Դիետոլոգ Անժելիկա Դյուվալը կարծում է, որ շատ նիհարել ցանկացողների սխալն այն է, որ արմատապես նվազեցնում են սպառվող սննդի օրական քանակությունը: Ոմանք, ինչպես shantnews-ի փոխանցմամբ՝ մանրամասնել է մասնագետը, իրականում անցնում են միայն ջրի։ Միաժամանակ, որպես կանոն, նման ծոմապահությունը հանգեցնում է մարմնի քաշի ավելացման, ինչպես նաև ներքին օրգանների ծերացման։

«Եթե մարդն իրեն խիստ սահմանափակում է սնուցման մեջ, ապա կարող են խնդիրներ առաջանալ։ Եթե ​​մեկ շաբաթ ոչինչ չես ուտում, իսկ հանգստյան օրերին անընդմեջ ուտում ես ամեն ինչ, ապա մարսողական համակարգը սկզբում կտրուկ կբեռնաթափվի, իսկ հետո նույնքան կտրուկ բեռնված կլինի: Օրգանիզմը նոր է ընտելանում այն ​​բանին, որ սննդակարգն ավելի պարզ է դարձել, իսկ հետո նրա վրա «ռումբ» ենք նետում, որը նա կմարսի ամբողջ օրը՝ մաշելով իր ռեսուրսները։ Եթե ​​մենք նախատեսում ենք նիհարել, ապա սննդակարգն այնպիսին պետք է լինի, որ խափանումներ չլինեն։ Դրա համար սնունդը պետք է լինի ամբողջական և հավասարակշռված»,- մեջբերում է նրա խոսքը Sputnik ռադիոն։

Ամենօրյա սննդակարգում պետք է լինեն այնպիսի մթերքներ, որոնց օգնությամբ մարդը քաղց չի զգա։

Ավելի վաղ՝ մարտի 24-ին, սննդաբան Օքսանա Կովիլկինան խորհուրդ էր տվել վերահսկել սննդակարգը և պահպանել կալորիականության դեֆիցիտը քաշի կորստի համար։ Նա նշել էր, որ սնունդը պետք է լինի բազմազան, հավասարակշռված և համեղ։ Նա նաև հորդորել էր չմոռանալ ֆիզիկական ակտիվության մասին։

 

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս