Բաժիններ՝

Բժիշկը նշել է այն մթերքը, որը չի կարելի ուտել առավոտյան

Բժշկական գիտությունների թեկնածու, սննդաբան Մարինա Կոպիտկոն Sputnik ռադիոյին տված հարցազրույցում զգուշացրել է կրուասան ուտելու վտանգի մասին։

Ավանդական ֆրանսիական խմորեղենը պարունակում է մեծ քանակությամբ արագ ածխաջրեր և կալորիաներ, որոնք սկսում են օրգանիզմում ճարպերի կուտակման գործընթացը։

«Կրուասանը թխվում է բարձրակարգ ալյուրից։ Բացի կալորիաներից, ածխաջրերից ու հագեցած ճարպերից, ուրիշ ոչինչ չկա։ Սպիտակուցի տոկոսը շատ փոքր է, և գործնականում չկան վիտամիններ, հանքանյութեր և սննդային մանրաթելեր»,- մանրամասնել է փորձագետը։

Լուսանկարը՝ Unsplash.com

Կարդացեք նաև

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս