Բաժիններ՝

Տնական տարեկանի հաց

Բաղադրիչներ

1. Տարեկանի ալյուր – 1.5 բաժակ
2. Ջուր – 0.5 բաժակ
3. Ցորենի ալյուր – 0.5 բաժակ
4. Կվաս – 2 ճ/գ
5. Բուսայուղ – 1 ճ/գ
6. Մեղր – 1 ճ/գ
7. Չոր դրոժ – 1 թ/գ
8. Աղ – 0.5 թ/գ
9. Սոդա – 0.25 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Չոր կվասի վրա լցնել մոտ 100 մլ եռացրած ջուր և թողնել, որ սառչի:

Կարդացեք նաև

2. Տեղափոխել մեծ թասի մեջ, ավելացնել մնացած բոլոր բաղադրիչները և խմոր հունցել:

3. Պատրաստի խմորը թողնել, որ հասունանա:

4. Կաղապարը յուղապատել, տեղավորել խմորը, մի փոքր թողնել:

5. 10 րոպեով դնել նախապես 240 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, հետո ջեռոցն իջեցնել մինչև 180 աստիճան և թխել, մինչև հացի լրիվ պատրաստ լինելը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս