Բանանով և սուրճով Թրայֆլ. անմահական աղանդեր՝ բաժակի մեջ
Բաղադրիչներ՝ 4 չափաբաժնի համար
1. Թխվածքաբլիթներ – 125 գ
2. Սառը սուրճ – 100 գ
3. Բանան – 2 հատ
4. Կաթ – 250 մլ
5. Վանիլին – 1-2 ճ/գ
6. Եգիպտացորենի օսլա – 2 թ/գ
7. Ձվի դեղնուց – 3 հատ
8. Սերուցք 33% – 100-150 մլ
9. Նուշի լիկյոր – 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
1. 200 մլ կաթը եռացնել: Մնացած կաթը խառնել օսլայի, վանիլինի և դեղնուցների հետ:
2. Ստացված զանգվածը ավելացնել տաք կաթին, եռացնել ցածր կրակի վրա՝ անընդհատ խառնելով, մինչև խտանա կաթը, սառեցնել:
3. Սերուցքը հարել, մինչև փրփրի:
4. Բանանը բարակ շերտատել:
5. Սուրճը և նուշի լիկյորը խառնել, թխվածքաբլիթները թաթախել սուրճի մեջ:
6. Տրայֆլը հավաքել շերտերով՝ թխվածքաբլիթներ, սուրճ, վանիլային կրեմ, բանան, հարած սերուցք: Կրկնել շերտերը:
7. Աղանդերը զարդարել սուրճի հատիկներով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը