Նարնջային չիզքեյք. նուրբ համ և պատրաստման պարզ եղանակ
Բաղադրիչներ
Հիմքի համար՝
1. Վարսակի փաթիլներ – 100 գ
2. Սպիտակուցներ – 1 հատ
3. Կակաո – 5 գ
4. Սալորի խյուս – 70 գ (կամ խնձորի)
5. Փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գ
6. Շաքարավազ
Միջուկի համար
1. Ցածր յուղայնությամբ կաթնաշոռ – 750 գ (փափուկ)
2. Նարինջ – 1 հատ
3. Ձու – 1 հատ
4. Դեղնուցներ – 1 հատ
5. Սպիտակաձավար – 10 գ
6. Շաքարավազ
Պատրաստման եղանակը
1. Հիմքի համար խառնել բոլոր բաղադրիչները և լցնել յուղաթղթով պատված կաղապարի մեջ: Թխել 15 րոպե, 190 աստիճան ջեռոցում:
2. Եփել նարինջը, մինչև փափկի: Մի փոքր սառեցնել և հարել բլենդերով:
3. Նարնջի խյուսը խառնել մնացած բաղադրիչների հետ: Լցնել հիմքի վրա և մեկ ժամ թխել 160 աստիճան ջեռոցում:
4. Պատրաստի չիզքեյքը սառեցնել և առնվազն 4 ժամ դնել սառնարանը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը