
Ծաղկակաղամբի պատրաստման լավագույն բաղադրատոմսը

Բաղադրիչներ
1. Ծաղկակաղամբ – 500 գ
2. Ալյուր – 2 ճ/գ
3. Կեֆիր – 100 գ
4. Բուսական յուղ – 5 գ
5. Մաղադանոս – 1 փունջ
6. Սխտոր – 30 գ
7. Աղացած սև պղպեղ, աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սոուսը պատրաստելու համար ալյուրը տապակել տաքածրաց յուղով, ավելացնել կաղամբի արգանակը, կեֆիրը, համեմել աղով և պղպեղով, ավելացնել սխտորը և կտրատված մաղադանոսը:
2. Ծաղկակաղամբները թաթախել սոուսի մեջ, խառնել և եփել ջեռոցում 10 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը