Ամենահեշտ պատրաստվող և համեղ տորթը
Բաղադրիչներ
Խմորի համար.
1. Ալյուր – 1 բաժակ
2. Կեֆիր – 1 բաժակ
3. Ձու – 1 հատ
4. Շաքարավազ – 1 բաժակ
5. Կակաո – 2-3 թ/գ
6. Սոդա – 1 թ/գ
Կրեմի համար.
1. Թթվասեր – 250 գ
2. Կարագ – 200 գ
3. Շաքարավազ – 0-5 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Ձուն հարել շաքարավազի հետ՝ մինչև փրփրի, ավելացնել կեֆիրը, սոդան, կրկին հարել:
2. Ավելացնել ալյուրը: Պետք է թթվասերի խտության խմոր ստացվի:
3. Խմորը լցնել յուղապատ կաղապարի մեջ:
4. Թխել 180 աստիճան ջեռոցում, մինչև պատրաստ լինի:
5. Կրեմի համար բոլոր բաղադրիչները հարել:
6. Սառած տորթը բաժանել երկու շերտի, պատել կրեմով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը