Բաժիններ՝

Վարսակի շիլայի լավագույն բաղադրատոմսը. գաղտնիքը պատրաստման եղանակի մեջ է

Բաղադրիչներ

1. Վարսակի փալիլներ – 150 գ
2. Վանիլին
3. Աղացած դարչին – 1 թ/գ
4. Մշկընկույզ – 1/2 թ/գ
5. Նուշ – 50 գ
6. Պնդուկ – 50 գ
7. Չամիչ – 75 գ
8. Տանձ – 1 հատ
9. Կաթ – 500 մլ
10. Սերուցք – 200 մլ
11. Շաքարավազ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան:

2. Տարայի մեջ խառնել վարսակի փաթիլները, վանիլինը: Ավելացնել համեմունքները, ընդեղենը, չամիչը և տանձը, նորից լավ խառնել: Ավելացնել կաթը և սերուցքը, զանգվածը լցնել թխման համար նախատեսված կաղապարի մեջ:

3. Դնել ջեռոցը և թխել 30-35 րոպե, որպեսզի վարսակի փաթիլները փափկեն և կլանեն ամբողջ հեղուկը:

4. Վարսակով ուտեստը հանել ջեռոցից, շաքարավազ շաղ տալ և դնել գրիլի սարքի մեջ, որպեսզի կեղև կապի:

5. Մատուցել տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս