
Կարտոֆիլը՝ գյուղական ձևով. հրաշալի ընթրիք

Բաղադրիչներ
1. Կարտոֆիլ
2. Ծխեցրած երշիկ
3. Խոզի հալած ճարպ
4. Սխտոր
5. Սոխ
6. Սև աղացած պղպեղ
7. Քեմոն
8. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Մաքրած կարտոֆիլը կտրատել և եփել մինչև կիսապատրաստ լինելը: Երշիկը կտրատել: Սոխը կտրատել խոշոր կտորների, սխտորը ատամիկների բաժանել: Խոզաճարպը լցնել տապակի մեջ և մի քանի րոպե դնել ջեռոցի մեջ, որպեսզի յուղը հալվի:
2. Կարտոֆիլը լցնել յուղի վրա, ավելացնել քեմոն, պղպեղ, նորից խառնել: Ավելացնել սոխը, երշիկը, դնել 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում և առաջին 5-7 րոպեների ընթացքում ջեռոցի դուռը չփակել, նորից խառնել, և այսպես՝ մինչև կարտոֆիլի պատրաստ լինելը:
3. Պատրաստման վերջում (35-45 րոպե) աղ ցանել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը