Բաժիններ՝

Խոհարարական հրաշք. եփովի խմորից պատրաստված նրբաբլիթներ

Բաղադրիչներ

1. Կեֆիր – 500 մլ
2. Ձու – 2 հատ
3. Աղ – 1 պտղունց
4. Շաքարավազ – 50 գ

Պատրաստման եղանակը

1. Բաղադրիչները մի թեթև հարել թասի մեջ: Դնել կրակի վրա և անընդհատ խառնելով՝ հասցնել 60 աստիճանի:

3. Հետո վերցնել կրակից, ավելացնել 1 թ/գ սոդա, 300 գ ալյուր և 30 գ կակաո:

4. Պետք է ստացվի խմոր՝ ինչպես ալադիկինը:

5. Խառնել:

6. Խմորին ավելացնել 200 գ եռացրած կաթ:

7. Ավելացնել 3 ճ/գ բուսայուղ:

8. Թողնել, որ խմորը հանգստանա մոտ 30 րոպե:

9. Թխել նրբաբլիթներ:

10. Պատրաստի նրբաբլիթների վրա լցնել հալեցրած շոկոլադ և զարդարել հատապտուղներով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս