
Թթվասերային ժելե՝ ընկույզով. դրախտային հաճույք

Բաղադրիչներ
1. Թթվասեր – 500 գ
2. Շաքարավազ – 180 գ
3. Ժելատին – 15 գ
4. Ընկույզ – կես բաժակ
5. Կաթ – 500 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթի մեջ թրջել ժելատինը:
2. Սպասել՝ մինչև այն ուռչի, և լցնել կաթսայի մեջ, դնել ցածր կրակի վրա և անընդհատ խառնել: Ժելատինը պետք է ամբողջությամբ լուծվի, բայց պետք չէ այն եռման հասցնել:
3. Թթվասերը հարել շաքարավազի հետ: Այնուհետև ավելացնել ժելատինով կաթը:
4. Ընկույզը ոչ շատ մանր կտրատել:
5. Ստացված թթվասերային զանգվածին ավելացնել կտրատված ընկույզը, խառնել և լցնել կաղապարների մեջ: Մինչև մատուցելն աղանդերը պահել սառնարանում 2-3 ժամ:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը