Ոսպով կոլոլակ
Ոսպով կոլոլակ պատրաստելու համար անհրաժեշտ է՝
0.5 կգ ոսպ
250 գ բլղուր
մաղադանոս
կարմիր պղպեղ
1-2 պճեղ սխտոր
աղ
1 գլուխ սոխ
բուսական յուղ
Պատրաստման եղանակը
Ոսպը լվանալ և եփել: Բլղուրի վրա լցնել այնքան եռջուր, որ ծածկի այն: Թողնել մինչև բլղուրն ուռչի: Ոսպը և բլղուրը խառնել իրար, ավելացնել ճզմած սխտոր, մանրացրած կանաչի, նախօրոք պատրաստած սոխեռած, աղ, պղպեղ:
Ստացված զանգվածը լավ խառնել:
Ձեռքը թրջել գոլ ջրում և պատրաստել փոքր կոլոլակներ: Դնել սկուտեղին և մատուցել:
Բարի ախորժակ: