Բաժիններ՝

«Զեպոլե». իտալական փքաբլիթներ, որոնք կօգնեն զգալ Իտալիայի համը

Բաղադրիչներ

1. Գոլ ջուր – 1 բաժակ
2. Չոր խմորիչ – 1 թ/գ
3. Շաքարավազ – 1 ճ/գ
4. Ալյուր – 2 բաժակ
5. Աղ – 1 թ/գ
6. Շաքարի փոշի՝ ըստ ճաշակի
7. Բուսայուղ

Պատրաստման եղանակը

1. Ջրի մեջ լցնել խմորիչը և շաքարավազը:

2. Խմոր հունցել՝ խառնելով ալյուրը, աղը և խմորիչով ջուրը: Թողնել 1-1.5 ժամ՝ բարձրանալու համար:

3. Խորը թասի մեջ տաքացնել բուսայուղը (մոտ 6 սմ)՝ գրեթե մինչև եռման աստիճան:

4. Խմորից պոկել կտորներ և գցել բուսայուղի մեջ: Դրանք պետք է ստացվեն տարբեր ձևի: Տապակել մոտ 2 րոպե:

5. Պատրաստի փքաբլիթները շաքարի փոշու հետ լցնել թասի մեջ և լավ թափահարել: Մատուցել միանգամից՝ տաք վիճակում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս