Բանան՝ հրաշալի դեղամիջոց և համեղ միրգ
Բանանը բազմամյա բույս է, որը, ինչպես հայտնի է, աճում է արևադարձային երկրներում: Հետաքրքիր է, որ բանանը թուփ է, որն աճելով՝ նմանվում է ծառի: Մասնագետների կարծիքով՝ գոյություն ունի բանանի գրեթե 50 տեսակ:
Բանանի սննդարար բաղադրիչները
Բանանը գուցե ամենահրաշալի միրգն է: Միջինում մեկ բանանը պարունակում է մոտավորապես 100 կալորիա: Այն հարուստ է սննդարար նյութերով, վիտամիններով և հանքանյութերով: Ձեզ ենք ներկայացնում դրանցից ամենակարևորները՝
- Պղինձ
- Յուղեր
- Մանրաթելեր
- Վիտամիններ C, B12, B6, D, E
- Երկաթ, կալիում, կալցիում, մագնեզիում, մանգան
- Կարբոհիդրատներ
- Ֆոլաթթուներ, ֆոսֆոր
- Շաքար (գլյուկոզա, ֆրուկտոզա)
Բանանը շատ է օգտագործվում դիետաներում: Այն հրաշալի է, երբ խոսք է գնում հյութերի, քաղցրավենիքների, մրգային աղցանների և այլնի մասին:
Մասնագետներն ու բանանի սիրահարներն ասում են, որ այն շատ պրակտիկ է մի քանի պատճառներով: Նախ՝ մեկ բանանը հաղորդում է մեկ ժամվա համար անհրաժեշտ էներգիա, հատկապես՝ մարզիկների համար, և այն պարտադիր պետք է լինի իրենց օրակարգում, որովհետև գոյություն չունի առավել հզոր մի միրգ, որը կարող է համեմատվել բանանի հետ: Բացի այս, բանանը խորհուրդ է տրվում ուտել նախաճաշին կամ ճաշին, քանի որ սա ամենաարագ ճանապարհն է՝ անհրաժեշտ սննդարար նյութերը ձեռք բերելու համար:
Բանանի աառողջարար հատկանիշները
Բանանը հակաօքսիդանտների աղբյուր է և գործում է հարուցիչ բակտերիաների և վիրուսների դեմ: Գիտնականներն ասում են, որ բանանը հրաշալի միջոց է առողջական խնդիրների համար: Բանանը պետք է ուտել թարմ վիճակում: Եթե պահեք այն սառնարանում, հնարավոր է՝ կորցնի իր օգտակար հատկանիշները: Պետք է նշել, որ շատերն ալերգիկ են այս մրգի հանդեպ: Այնպես որ, խորհուրդ է տրվում սկսել քիչ քանակից:
Բանանը կարող եք օգտագործել հետևյալ հիվանդությունների և առողջական խնդիրների դեպքում
- Սակավարյունություն
- Ավիտամինոզ
- Դաշտանի օրերին
- Ակնեի դեպքում
- Արյան անոթների խնդիրներ
- Ընկճախտ
- Ստամոքսի խնդիրներ
- Փորկապություն
- Ջերմություն
- Նյարդային վիճակ
- Լուծ
- Արյան մեջ շաքարը կարգավորելու
- Ինֆարկտ
- Հիշողությունը լավացնելու
- Կենտրոնանալու կարողությունը լավացնելու
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը