Գինու պատրաստման վրացական մեթոդն ընդգրկվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում
Մեծ կավե սափորների` կվեվերիի մեջ գինու պատրաստման վրացական ավանդական մեթոդն ընդգրկվել է ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում, հայտնել է Վրաստանի մշակույթի նախարարությունը: Մասնագետների գնահատականներով` կվեվերիի մեջ գինու պատրաստման մեթոդը բացառիկ է աշխարհում, հաղորդում է «Գրուզիա օնլայնը»:
ՅՈՒՆԵՍԿՕ-ի մշակութային ժառանգության ցանկում է ընդգրկվել նաեւ ճապոնական ավանդական խոհանոցը: