Բաժիններ՝

Հատապտղային միքս՝ դեղձի հետ

Բաղադրիչները՝

  • 1-1/2 բաժակ կարմիր հաղարջ
  • 1-1/2 բաժակ ելակ
  • 6 հատ դեղձ
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 1 նարնջի կեղև ու հյութ
  • 3 ճ/գ ջուր
  • դարչինի մեկ փայտիկ

Պատրաստման եղանակը

Շաքարավազը խառնեք ջրի հետ, ավելացրեք նարնջի կեղևն ու դարչինի փայտիկը: Թույլ կրակի վրա շաքարաջուրը հասցրեք եռման աստիճանի, 3 րոպե եփեք, ապա հանեք կրակի վրայից:

Դեղձերը խոշոր կտորներով կտրատեք, լցրեք տաք շաքարաջրի մեջ, ավելացրեք հաղարջը, 2-3 րոպե տաքացրեք կրակի վրա մինչև փափկելը:

Կարդացեք նաև

Դեղձն ու հատապտուղները ցանցով հանեք շաքարաջրից, խառնեք ելակի հետ, կափարիչով ծածկեք, թողեք հովանա:

Շաքարաջուրը կրկին եռացրեք 4-5 րոպե մինչև խտանալը: Ավելացրեք նարնջի հյութն ու հովացրեք:

Մրգերն ու հատապտուղները լցրեք ափսեի մեջ, վրան լցրեք օշարակն ու մատուցեք սերուցքի հետ:

Տեսանյութեր

Լրահոս