Բաժիններ՝

Մսային միջուկով պղպեղ

Բաղադրիչները՝

  • 4 հատ քաղցր պղպեղ
  • 150 գ տավարի փափկամիս
  • 200 գ եփած բրինձ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 հատ գազար
  • 2 ճ.գ. բուսական յուղ
  • 1 բաժակ մսի արգանակ
  • 1/2 հատ մաղադանոսի արմատ
  • 1/2 բաժակ թթվասեր
  • 2 ճ.գ. մաղադանոսի կտրտած տերևներ
  • 7 հատ հատիկավոր սև պղպեղ
  • դափնու տերև
  • աղացած սև պղպեղ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

Պղպեղների գլխիկները կտրեք, մաքրեք սերմերից, եռացրած ջրով լվացեք:

Սոխն ու գազարը քերիչով անցկացրեք, յուղի մեջ տապակեք մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:

Կարդացեք նաև

Մսի խճողակի համար տավարի միսն աղացեք, ավելացրեք գազարով սոխի կեսը, բրինձը, աղ ու պղպեղ արեք, խառնեք:

Կարագ քսած տապակի մեջ լցրեք գազարով սոխի մյուս կեսը:

Պղպեղները լցոնեք պատրաստած խճողակով, տեղադրեք տապակի մեջ, ավելացրեք հատիկավոր սև պղպեղը, մաղադանոսի արմատը: Վրան լցրեք արգանակը, աղ արեք, ծածկեք փայլաթիթեղով և 1 ժամով տեղադրեք ջեռոցում:

Ուտեստի պատրաստ լինելուց 10 րոպե առաջ փայլաթիթեղը հեռացրեք, ավելացրեք դափնու տերևը, թթվասերն ու աղ արեք:

Մատուցելիս պղպեղները տեղադրեք ափսեի մեջ, վրան ցանեք կտրտած կանաչին:

Տեսանյութեր

Լրահոս