Բաժիններ՝

Ռատատու

Բաղադրիչներ

Բանջարեղենը

• սմբուկ- 2 հատ

• դդմիկ- 2 հատ

• լոլիկ- 6 հատ

• 2 հատ գլուխ կարմիր սոխ

• գունավոր պղպեղ (դեղին, կանաչ կամ կարմիր)- 1 հատ

Սոուսի համար

• ձեթ- 2 ճ/գ

• 1 գլուխ սոխ, մանր կտրատած

• կարմիր պղպեղ- 1 հատ, մանր կտրատած

• սխտոր- 5 պճեղ, ճզմած

• աղ, սև պղպեղ

• օրեգանո- ¼ թ/գ

• չորացրած ծիտրոն- ¼ թ/գ

• լոլիկի խյուս- 700 գ

• թարմ ռեհան

Վրան լցնելու համար համեմված ձեթ

• ձեթ- 5 ճ/գ

• թարմ ռեհան

• թարմ մաղադանոս

• չորացրած ծիտրոն- 1 թ/գ կամ թարմ ծիտրոն

• սխտոր- 3 պճեղ, ճզմած

• աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Բանջարեղենը կլոր ու շատ բարակ կտրատել, դնել մի կողմ։

Պատրաստել սոուսը, ջեռոցամանի մեջ ձեթով տապակել սոխը և պղպեղը, ավելացնել սխտորը, խառնել, ավելացնել աղն ու սև պղպեղը, օրեգանոն և ծիտրոնը։ Ավելացնել լոլիկի խյուսը, եփել ևս 10 րոպե։ Վերջում ավելացնել ռեհանը։

Վերցնել կրակի վրայից, վրան շրջանաձև, հերթականությամբ դասավորել սմբուկը, դդմիկը, լոլիկը, սոխն ու պղպեղը։ Համեմել աղով և սև պղպեղով, վրան լցնել վերջին բաղադրիչները, համեմված ձեթը։

Ծածկել փայլաթիթեղով և դնել ջեռոցը, եփել 200°-ում 40 րոպե, ապա հեռացնել փայլաթիթեղը, եփել ևս 20 րոպե, մատուցել տաք վիճակում, կարելի է նաև բրնձով։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս