Ընկույզով հալվա
Բաղադրիչներ
Ալյուր – 300 գ
Շաքարավազ – 200 գ
Կարագ – 180 գ
Ընկույզ – 100 գ
Պատրաստման եղանակը
Թույլ կրակի վրա հալեցնել կարագը,կամաց-կամաց ավելացնելով ալյուրը՝ անդադար խառնեք մոտավորապես 30 րոպե։
Այնուհետև ավելացնել շաքարավազը և շարունակել խառնել ևս 10 րոպե, որպեսզի այն ամբողջությամբ հալվի։
Ստացված խառնուրդը տեղափոխել հարմարավետ ափսեի մեջ և հարթեցնել, կտրատել քառակուսիների, յուրաքանչյուրը զարդարել կես ընկույզով։