Սննդաբանը նշել է ամենավնասակար հյութերը
Թարմ քամած հյութերը պարունակում են վիտամիններ և հակաօքսիդանտներ, սակայն ցածր սննդային մանրաթելեր են պարունակում, ինչը հանգեցնում է մրգային շաքարի ավելի արագ կլանմանը: Այս մասին հայտարարել է դիետոլոգ, բժշկական գիտությունների թեկնածու Դարիա Ռուսակովան։
Նա նշել է, որ մարդիկ տարբեր մրգերի հյութերը տարբեր կերպ են ընկալում՝ հայտնում է RT-ն։
«Հնարավոր է ալերգիկ ռեակցիա և սննդային անհանդուրժողականություն որոշ հատապտուղների և մրգերի նկատմամբ»,- shantnews-ի փոխանցմամբ՝ զգուշացրել է մասնագետը։
Սննդաբանը հավելել է, որ բանանի և խաղողի հյութերը համարվում են ամենաքաղցրն ու վնասակարը։ Ցիտրուսային հյութերը հարուստ են մրգային թթուներով և կարող են գրգռել ստամոքս-աղիքային տրակտի լորձաթաղանթը:
Նույն օրը «How to Eat» սննդաբան Սոֆյա Կովանովան ասել է, որ նախաճաշը լրացնում է այն էներգիան, որը օրգանիզմը ծախսում է գիշերային քնի ընթացքում վերականգնման վրա: Ուստի այն կարելի է համարել հիմնական կերակուրը՝ հայտնում է kp.ru կայքը։