Բաժիններ՝

Հունգարական ապուր՝ պատրաստված բալից

Բաղադրիչներ

1. Բալ – 700 գ

2. Սպիտակ չոր գինի – 500 մլ

3. Ջուր – 200 մլ

4. Շաքարավազ – 3/4 ճ/գ

5. Կիտրոնի կեղև և հյութ – 1 հատ

6. Թթվասեր – 350 գ

7. Աղ և սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Բալը մաքրել, հավաքել պոչերը, կորիզները և հյութը և լցնել թասի մեջ: Ավելացնել գինին և ջուրը, հասցնել եռման և եփել ցածր կրակի վրա մոտ 10 րոպե:

2. Մաքուր կաթսայի մեջ տրորել կիտրոնի կեղևը շաքարավազի հետ: Ավելացնել բալի կորիզներից և հյութից պատրաստված թուրմը, բալը և կիտրոնի հյութը: Հասցնել եռման, վերցնել կրակից և խառնել թթվասերը: Սառեցնել:

3. Ապուրը լցնել ափսեների մեջ, ըստ ցանկության՝ աղ և պղպեղ ցանել, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս