Անգլիական կաթնային պուդինգ
Բաղադրիչներ
1. Կաթ – 1 լ
2. Ալյուր – 1 ճ/գ
3. Վանիլին – 1 տուփիկ
4. Շաքարավազ – 2-3 ճ/գ
5. Կակաո – ըստ ցանկության
6. Ձու – 2 հատ
7. Կարտոֆիլի օսլա – 2 ճ/գ
8. Աղ – ըստ ցանկության
9. Շաքարի փոշի
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթի մի մասը լցնել առանձին թասի մեջ և օսլան բացել:
2. Կաթի մնացած մասին 1 պտղունց աղ ավելացնել, լցնել նաև վանիլինը և դնել կրակին:
3. Առանձին թասի մեջ հարել 2 ձուն և ալյուրը:
4. Լավ հարել բլենդերում, որպեսզի ոչ մի հատիկ չմնա:
5. Ձվային զանգվածին ավելացնել կաթով բացած օսլան և նորից հարել:
6. Եռացող կաթին ավելացնել շաքարավազ և բարակ շիթով ավելացնել ձվի և օսլայի զանգվածը:
7. Անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման:
8. Պատրաստը պուդինգը լցնել համապատասխան տարաների մեջ:
9. Մի փոքր սառեցնել և վրան շաքարի փոշի ավելացնել:
10. Լրիվ սառած պուդինգի վրա քերած շոկոլադ ավելացնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը