Բաժիններ՝

Օսլայով պատրաստված՝ դեղին սալորի ջեմ

Բաղադրիչներ

1. Հասած դեղին սալոր – 3-5 լ

2. Շաքարավազ – 3-5 լ

3. Օսլա – 4-5 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

1. Սալորը լավ լվանալ, հեռացնել կորիզները:

2. Սալորը բլենդերի օգնությամբ դարձնել խյուս:

3. Սալորի 3-5 լ խյուսին ավելացնել 3-5 լ շաքարավազ:

4. Սալորով և շաքարավազով կաթսան դնել կրակին, ինտենսիվ խառնել, մինչև շաքարավազի լրիվ հալչելը: Զանգվածը հասցնել եռման աստիճանի, որից հետո եփել 1.5-2 ժամ ցածր կրակի վրա: Երբ ջեմը մի փոքր մգանա, ավելացնել ջրով բացած օսլան: Օսլան ավելացնելուց հետո նորից սկսել ինտենսիվ խառնել: Ջեմը օսլայով եփել ևս 10 րոպե: Այն պետք է դառնա թափանցիկ:

5. Տաք ջեմը լցնել բանկաների մեջ, փակել կափարիչներով և շրջել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս