Բաժիններ՝

Հավի մսով, ձիթապտուղներով ու աղ դրած կիտրոններով թաջին

Բաղադրիչները՝

  • 1,5 կգ քաշով 1 հավ
  • 1 միջին գլուխ սոխ
  • 2 աղ դրած կիտրոն *
  • 3 պճեղ սխտոր
  • 120-150 գրամ ձիթապտուղ
  • 3-4 ճյուղ համեմ
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 50 գ կարագ
  • 2 ճ/գ ձիթապտղի յուղ
  • 1 թ/գ կոճապղպեղի փոշի
  • մի քիչ քրքում
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

Կիտրոնները չորս մասի բաժանեք, առանձնացրեք կեղևը (միջուկը պետք չի գալու): Կիտրոնի կեղևները կտրատեք, կեսն առանձնացրեք մատուցելու համար:

Հավը համաչափ մասերի բաժանեք: Յուրաքանչյուր կտորը լավ աղ ու պղպեղ արեք: Սոխն ու սխտորը մաքրեք, մանր կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Թաջինի կամ հաստ հատակով կաթսայի մեջ տաքացրեք կարագն ու ձիթապտղի յուղը: Ավելացրեք կտրտած սոխը, տապակեք 5 րոպե: Սոխին ավելացրեք ճզմած սխտորը, կոճապղպեղի փոշին ու քրքումը: 500 մլ տաք ջուր ավելացրեք, խառնեք:

Աղ ու պղպեղ արեք, ավելացրեք հավի կտորները: Հավը խառնեք սոուսի հետ, հասցրեք եռման աստիճանի, փակեք կափարիչը: 1 ժամ 15 րոպե շոգեխաշեք թույլ կրակի վրա:

Ավելացրեք ձիթապտուղները, կիտրոնի կտրտած կեղևը, մանրացրած համեմի ու մաղադանոսի կեսը: Ուժեղացրեք կրակը, եփեք ևս 15 րոպե: Սոուսը պետք է լավ եփվի:

Մանրացրեք հավի կտորները, տեղադրեք տաք սկուտեղի մեջ: Զարդարեք ձիթապտուղներով, կիտրոնի մնացած կեղևով, համեմով ու մաղադանոսով:

Թաջինը մատուցեք տաք վիճակում:

Խորհուրդ: Թաջինի հետ հասմիկով թեյ մատուցեք: Այն հրաշալի ընդգծում է այս ուտեստի համային գամման:

Աղ դրած կիտրոնի պատրաստման եղանակը: Անհրաժեշտ է 10 կիտրոն, 1 ճ.գ. հատիկավոր սև պղպեղ, 2-3 դափնու տերև, ծովի խոշոր աղ: Կիտրոնը չորս մասի բաժանեք այնպես, որ մեջտեղում 1,5 սմ մնա: Կիտրոնները պետք է ամբողջական մնան: Կիտրոնները բացեք, հնարավորինս խիտ ծովի աղով լցոնեք: Կիտրոնները տեղադրեք բանկայի մեջ, դատարկ մասերը դափնու տերևով ու պղպեղով խառնած աղով լցրեք: Վրան ծանր բան դրեք, որպեսզի կիտրոնները քամվեն: Հեռացրեք ծանրությունը, փակեք բանկան, 3-4 օրով դրեք մութ տեղում: Ընթացքում հարկավոր է բանկան մի քանի անգամ թափ տալ: Հետո անհրաժեշտության դեպքում աղ արեք, փակեք ապակե տարան ու 3-4 շաբաթով տեղադրեք մութ տեղում:

Տեսանյութեր

Լրահոս