Բաժիններ՝

Կոկորդի ցավի դեպքում պետք չէ չարաշահել պաղպաղակը

Պաղպաղակը կարող է բարդություններ առաջացնել կոկորդի ցավով մարդկանց մոտ։ Այս մասին շաբաթ օրը՝ հունիսի 10-ին, «ՌԻԱ Նովոստիին» հայտնել է Ռոսպոտրեբնադզորի համաճարակաբանության կենտրոնական գիտահետազոտական ​​ինստիտուտի կլինիկական և վերլուծական աշխատանքների գծով փոխտնօրեն Նատալյա Պշենիչնայը։

«Պաղպաղակը սառեցնում է նշագեղձերի բորբոքված հյուսվածքը, նվազեցնում է կոկորդի այտուցը և նվազեցնում ցավը։ Բայց միաժամանակ կարող է առաջանալ արյան հոսքի խախտում, ինչը կբարձրացնի բորբոքման նոր օջախի վտանգը»,- shantnews-ի փոխանցմամբ՝ պարզաբանել է նա։

Կոկորդի ցավը վերացնելու համար մասնագետը խստորեն խորհուրդ է տվել օգտագործել ոչ թե պաղպաղակ, այլ դեղամիջոցներ։

Անգինայի դեպքում հատկապես վտանգավոր կարող են լինել սառը աղանդերը։ Բանն այն է, որ այս հիվանդությանը բնորոշ է նշագեղձերի թարախային բորբոքումը, որն առաջանում է ստրեպտոկոկերից, իսկ դրանք էլ իրենց հերթին շաքարավազ են «շատ սիրում»։

«Այս դեպքում պաղպաղակը օգուտ կբերի ստերպտոկոկերին և կվնասի մարդու օրգանիզմին, նույնիսկ եթե որոշ ժամանակով մեղմացնի ցավը»,- եզրափակել է Պշենիչնայան։

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս