Գիտնականները պարզել են, թե ինչպես է սուրճ խմելն ազդում աղիքային բակտերիաների վրա

Հետազոտությունները հայտնաբերել են հակաբորբոքային միկրոբների քանակի ավելացում այն ​​մարդկանց կղանքում, ովքեր ամեն օր շատ սուրճ են խմում: Նոր աշխատանքում գիտնականներն ավելի մանրամասն ուսումնասիրել են այդ փոփոխությունները: Սուրճի և կոֆեինի ընդունումը գնահատվել է հարցաթերթիկների միջոցով, իսկ սննդակարգի որակը գնահատվել է՝ օգտագործելով 2015 թվականի Առողջ սնվելու ինդեքսը (ԲՈՒՀ): Միջին կոֆեինի ընդունումը ցածր և բարձր կոֆեին օգտագործող մարդկանց մոտ կազմել է համապատասխանաբար 39 մգ և 139 մգ:

Սկզբում հետազոտությանը մասնակցել է 612 մարդ, սակայն 34-ն է հասել ավարտին, վերջնական անալիզին մասնակցել են միայն առողջ հաստ աղիք ունեցող մարդիկ։ Հետազոտության առավելությունը մանրէաբանական կազմը գնահատելու համար կղանքի փոխարեն բիոպսիայի օգտագործումն էր. բիոպսիայի միջոցով ստացված նմուշներն ավելի ճշգրիտ արդյունքներ են տալիս:

Օրական երեք բաժակից ավելի սուրճի օգտագործումը կապված է ավելի առողջ միկրոբիոմի հետ և ավելացրել է Alistipes, Prevotella, Subdoligranulum և Faecalibacterium բակտերիաները և նվազեցնել Erysipelatoclostridium-ը: Հայտնի է, որ Faecalibacterium բակտերիաները արտազատում են բուտիրատներ, որոնք նվազեցնում են բորբոքումն օրգանիզմում և կապված են սրտանոթային ռիսկի նվազեցման հետ:

Գիտնականները կարծում են, որ այս փոփոխությունները կարող են կապված լինել սուրճի մեջ հայտնաբերված պրեբիոտիկ ռիբոֆլավինի հետ և նախատեսում են ուսումնասիրել դրա ազդեցությունը սուրճից առանձին:

Տեսանյութեր

Լրահոս