Բաժիններ՝

Կաղամարը՝ պատրաստված ձիթապտով և լոլիկով

Բաղադրիչներ

1. Կաղամար – 2 հատ

2. Լոլիկ – 2 հատ

3. Ձիթապտուղ – 100 գ

4. Լոլիկի հյութ – 200 մլ

5. Կապար – 50 գ

6. Կանաչ ռեհան – 3 ճյուղ

7. Ձիթայուղ – 4 ճ/գ

8. Աղ, սև աղացած պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

1. Կաղամարի վրա եռացրած ջուր լցնել և թողնել 2 րոպե: Այնուհետև լավ մաքրել, լվանալ հոսող ջրի տակ: Օղակաձև կտրատել:

2. Լոլիկները կիսել 4 մասի:

3. Ձիթապտղի կորիզները հեռացնել:

4. Կաղամարը ձիթայուղով տապակել:

5. Տապակվելուց հետո հանել տապակից և սառեցնել:

6. Տապակի մեջ մի փոքր էլ ձիթայուղ ավելացնել և տապակել լոլիկները կապարի և ձիթապղտի հետ: Ավելացնել լոլիկի հյութը, հասցնել եռման և պատրաստել ցածր կրակի վրա մոտ 10 րոպե:

7. Ավելացնել կաղամարը, կտրատված ռեհանը: Աղ և պղպեղ ցանել: Եփել ևս մի քանի րոպե, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս