Ինչ պատրաստել սմբուկով. լավագույն բաղադրատոմսը
Բաղադրիչներ
1. Սմբուկ – 500 գ
2. Լոլիկ – 350 գ
3. Պանիր – 100 գ
4. Սխտոր – 3 պճեղ
5. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Սմբուկները կտրել 1 սմ հաստության շերտերի:
2. Համեմել աղով, թողնել 30 րոպե:
3. Լվանալ սառը ջրի մեջ:
4. Լոլիկներն օղակաձև կտրատել:
5. Սխտորը ճզմել:
6. Պանիրն անցկացնել քերիչով:
7. Սմբուկները դնել կաղապարի մեջ, յուրաքանչյուրի վրա սխտոր դնել:
8. Վրան շարել լոլիկի շերտերը, համեմել աղով և պղպեղով:
9. Պանիր շաղ տալ և դնել ջեռոցը:
10. Եփել մոտ 35 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը