Ֆրանսիական տնական պանիր. արագ, համեղ և էժան
Բաղադրիչներ
1. Կաթ (3.5%) – 0.5 լ
2. Կաթնաշոռ (9%) – 0.5 կգ
3. Ձու – 1 հատ
4. Կարագ – 50 գ
5. Սոդա – 0.5 թ/գ
6. Աղ
Պատրաստման եղանակը
1. Կաթն ու կաթնաշոռը լցնել կաթսայի մեջ, անընդհատ խառնելով՝ հասցնել եռման:
2. Երբ կաթը սկսի եռալ, կրակն իջեցնել և անընդհատ խառնելով՝ եփել ցածր կրակի վրա:
3. Երբ կաթը սկսի կտրվել, զանգվածը լցնել մառլյայով պատված մաղի վրա:
4. Երբ շիճուկը թափվի, կաթնաշոռային զանգվածին ավելացնել սոդա, կարագ և ձու:
5. Կրկին դնել կրակի վրա և խառնելով եփել 5 րոպե:
6. Այնուհետև ստացված զանգվածը լցնել մառլյայով պատված կաղապարի մեջ:
7. Մեկ գիշեր դնել սառնարանը, առավոտյան կարելի է վայելել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը