Սուրբ ծննդյան կեքս
Բաղադրիչներ
1. Աղացած հիլ – 30 գ
2. Չամիչ, ընկույզ և նարնջի կեղև – 150 գ
3. Ալյուր – 950 գ
4. Վանիլին – 2 գ
5. Աղացած կոճապղպեղ – 5 գ
6. Շոկոլադե ջնարակ – 200 գ
7. Շաքարավազ – 700 գ
8. Աղացած դարչին – 15 գ
9. Կաթ – 900 գ
10. Հալեցրած շոկոլադ – 100 գ
11. Ձու – 2 հատ
12. Բուսական յուղ – 150 գ
13. Փխրեցուցիչ – 5 գ
Պատրաստման եղանակը
1. Բոլոր բաղադրիչները խառնել, խմոր հունցել:
2. Վերջում խմորին ավելացնել չամիչ, ընկույզ և նարնջի կեղև:
3. Կաղապարը յուղապատել և ավելացնել չորահացի փշրանքներ:
4. Ջեռոցը տաքացնել 180 աստիճան:
5. Խմորը լցնել կաղապարի մեջ և թխել 40 րոպե:
6. Զարդարել շոկոլադե ջնարակով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը