Անհավանական համեղ և արտասովոր փլավ՝ հավի սրտով
Բաղադրիչներ
1. Հավի սիրտ – 700 գ
2. Բրինձ – 1 բաժակ
3. Գազար – 1 հատ
4. Սոխ – 1 հատ
5. Սխտոր – 1 հատ
6. Աղ և համեմունք՝ ըստ ճաշակի
7. Քրքում – 0.5 թ/գ
8. Բուսայուղ՝ տապակելու համար
9. Ջուր – 0.5 բաժակ
Պատրաստման եղանակը
1. Սոխը կիսալուսնաձև կտրատել և տապակել բուսայուղով՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:
2. Սրտերը լավ լվանալ, կիսել, ավելացնել սոխին և տապակել մոտ 15 րոպե՝ մինչև պատրաստ լինելը:
3. Բարակ կտրատել գազարը և ավելացնել տապակած սոխին և սրտին: Տապակել 10 րոպե՝ մինչև կիսով չափ պատրաստ լինելը:
4. Ավելացնել լվացած բրինձը հավի սրտին, գազարին և սոխին: Վերևից շարել սխտորը, ավելացնել ջուրը, քրքումը և առանց կափարիչով ծածկելու հասցնել եռման: Եռալուց հետո ծածկել կափարիչով, իջեցնել կրակը և առանց խառնելու եփել մոտ 40-50 րոպե:
5. Մատուցել թարմ բանջարեղենով և կանաչիով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը