Բաժիններ՝

Կադի-չա

Բաղադրիչները՝

  • 2 հատ բադրիջան
  • 1 հատ լոլիկ
  • 1 հատ բուլղարական պղպեղ
  • 1 գլուխ սոխ
  • 1 հատ չիլի պղպեղ
  • 2-3 պճեղ սխտոր
  • 1 ճ.գ. սոյայի սոուս
  • 15 գ համեմ կամ մաղադանոս
  • թեյի գդալի ծայրով աղացած սև պղպեղ
  • կես թեյի գդալ գինձ
  • բուսական յուղ՝ ըստ ճաշակի

Պատրաստման եղանակը

Բադրիջանների ծայրերը երկու կողմից հեռացրեք, 3 մասի բաժանեք, մասերից յուրաքանչյուրը տաշեղաձև կտրատեք: Տեղադրեք խորը ափսեի մեջ, վրան 1 ճ.գ. աղ լցրեք, խառնեք: 20 րոպե թողեք:

Բուլղարական պղպեղը տաշեղաձև կտրատեք՝ մոտավորապես բադրիջանի տաշեղների չափով: Սոխը մանր կտրատեք: Լոլիկի կեղևը հեռացրեք, խորանարդաձև կտրատեք:

Կարդացեք նաև

Թավայի մեջ բուսական յուղ լցրեք, մեջը կտրտած սոխը լցրեք, տապակեք մինչև թափանցիկ դառնալը:

Ավելացրեք լոլիկի կտորները, մի քանի րոպե տապակեք:

Ավելացրեք բուլղարական պղպեղը, ևս մի քանի րոպե տապակեք:

Բադրիջանները 20 րոպեից հետո սառը ջրի տակ լավ լվացեք, ավելացրեք տապակվող բանջարեղենին և պարբերաբար խառնելով ևս 15 րոպե տապակեք:

Տաք աղցանի պատրաստ լինելուց 1 րոպե առաջ ավելացրեք կտրտած կանաչին, մանր կտրտած սխտորը, տրորած գինձն ու չիլի պղպեղը:

Վերջում լցրեք սոյայի սոուսն ու հանեք կրակից: Մի քանի րոպե թողեք կափարիչի տակ, հետո լցրեք ափսեի մեջ ու մատուցեք:

Բաժիններ՝

Տեսանյութեր

Լրահոս